מתי בפעם האחרונה קראת את הכתוב על תווית החומוס?

מתי בפעם האחרונה קראת את הכתוב על תווית החומוס?

מתי בפעם האחרונה קראת את הכתוב על תווית החומוס?

 

אכילה של חומוס כמנה עיקרית בחומוסיה הפכה להרגל יומיומי.

שלא נדבר על קניית חומוס מעובד לביתנו, על חומוס מבושל, ועוד שלל מנות שכוללות לצידן, איך לא, חומוס.

 

מה ההבדלים בין חומוס ביתי לחומוס מעובד?

אין חנות מזון שלא מוכרת היום חומוס.

השאלה היא האם החומוס שמוכרים בחומוסיה או שמכינים בבית יהיה בדיוק כמו החומוס המשומר בסופר?

 האם יהיה לו את אותם הסגולות הרפואיות שיש לחומוס ביתי מבושל?

 אני מניח שאתה כבר מבין לאן זה הולך...

חומוס איכותי ובריא הוא ללא ספק מוצר יעיל ואפקטיבי מאוד שמספק לגוף: חלבון, שומנים טובים, ויטמינים ועוד.

אך כיצד תדעו אם לחומוס התעשייתי שאתה קונה יש ערך תזונתי יעיל?

לשם כך כינסנו עבורך מספר טיפים לצריכה נבונה של חומוס תעשייתי, במידה והתעקשת לקנות אחד כזה...

כללים לקניית חומוס תעשייתי שלא מחומוסיה או חומוס ביתי.

* כמות המלח (נתרן:) המלח הוא בדרך כלל מרכיב משמעותי בחומוס התעשייתי. הוא גם משפר טעם וגם משמש כדרך נוספת לשימור. רצוי שכמותו תהיה מינימלית.

* אחוז גרגרי החומוס במוצר: רצוי שהחומוס יורכב ברובו מגרגירי חומוס מבושלים. רק בחלק מהחברות מופיע פירוט של  אחוז גרגרי החומוס, וככל שאחוז זה גבוה יותר, זה טוב יותר!

* האם רוב השומן מגיע מהטחינה? רצוי שרוב השומן בחומוס יגיע מטחינה ועדיף מטחינה משומשום מלא. טחינה משומשום מלא מיוצרת מגרגרי השומשום עם קליפתם ולכן היא עשירה יותר בסיבים, בברזל ובסידן מטחינה רגילה.

* אחוזי השומן: בחלק ממוצרי החומוס התעשייתי יש אחוזי שומן גבוהים בגלל שימוש יתר בשמן ופחות בגרגרי חומוס. רצוי שאחוז השומן יהיה 02% בקירוב (אחוז השומן מבוטא על ידי הערך שלכמות השומנים ל־100 גרם מוצר.)

* סוג השמן שהוסף לחומוס:   לרוב חלק מהשומן בחומוס התעשייתי יגיע משמן. העדיפו שזה יהיה שמן קנולה ולא שמן סויה (שמכונה בדרך כלל "שמן צמחי"). שמן קנולה מכיל הרבה יותר חומצות שומן בלתי רוויות, עשיר באומגה 3 ונחשב בריא יותר.

* הימצאות חומרי שימור: בחומוס התעשייתי יופיעו תמיד חומרי שימור (לכן העדיפות תהיה תמיד לחומוס ביתי או לזה שנקנה בחומוסיה מוכרת). חומר השימור עלול לגרום לתגובות אלרגיות לרגישים לכך.

* מספר הרכיבים המצוינים: ככל שרשימת הרכיבים קצרה יותר, המוצר פחות מעובד וקרוב יותר למוצרי הבסיס.

*במידה וניתנת לך אפשרות  לקנות חומוס טרי ואיכותי ישירות מחומוסיה מתמחה - פשוט עשה זאת!

 

היתרונות והסגולות הרפואיות של חומוס איכותי וטרי יעניקו לך את כל מה שאתה וגופך זקוקים לו, ומעבר לכך!

לא קיים אדם בעולם היכול לעמוד בפני פיתוי של חומוס טרי עם שמן זית ולצידו פיתות חמות טריות וריחניות.

אלא שלא בכל יום יוצא לנו לבשל בבית חומוס טעים ואיכותי, ולהגיע לאחת המסעדות האהובות והפופולריות בהכנת חומוס משובח וטרי, נראה כמו הפיתרון המושלם!

חומוס טרי - הוא בריא, טעים ואיכותי יותר מהחומוס התעשייתי לא רק בטעמיו אלא גם באיכויותיו הנעלות, לעומת החומוס התעשייתי, המיועד בייחוד לעצלנים שבינינו וסובל מחסרונות רבים האופייניים למוצרי מזון מתועשים אחרים. כגון: מלא שמנים שומנים בלתי רצויים, משמרי תזונה פוגעניים, ושלל מרכיבים שעדיף לא לדעת על קיומם.

החומוס הטרי הוא תמיד טעים יותר מהחומוס התעשייתי, בכל הגוונים והטעמים. ואף

חשוב מכך, רבות מתכונותיו המיטיבות של החומוס הולכות לאיבוד לחלוטין באריזות , בשל סיבות שונות. פעמים רבות, בניסיון לחסוך בטחינה מוסיפים לחומוס התעשייתי בתהליך הייצור שמנים מסוגים שונים ולעיתים גם שמנים בלתי רצויים, העלולים לפגוע בבריאות לאורך זמן.

 

אל תתפשר על הבריאות שלך!

במידה ואתה מעוניין לנסות להכין חומוס לבד, על מנת שתצא לך מנה מוצלחת מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחים בתחום, אם כי בעידן האינטרנט ניתן בהחלט למצוא מתכונים, הוראות הכנה, סרטונים בנושא ואלפי עצות שונות לשדרוג החומוס הביתי באתרי בישול או בפורמים שונים ברשת.

אם זאת, חשוב לזכור כי הכנת חומוס בבית ללא ידע מקצועי וניסיון יכול להיראות כמו חלק

"ממשימה בלתי אפשרית".

חומוס זורם לך בוורידים?

הגיע הזמן שנדבר על חומוס מחומוסיה לאותם אנשים שלא מוכנים להתפשר על הטעם והאיכות שלא ניתן לעמוד בפניהם.

תדמיין שאתה נכנס לחומוסיה שאתה הכי אוהב, מתיישב בשולחן עם כלטוב, עם האוכל שאתה הכי אוהב ( חומוס) , ועוד נהנה "על הדרך" מסגולותיו האדירים של החומוס הטרי והאיכותי.

 

אז הנה כמה יתרונות רפואיים של חומוס, שיגרמו לך "לנגב" את הבעיות הרפואיות.

* חומוס עשיר בברזל

* חומוס עמוס בחומצות אמינו חיוניות

* חומוס מכיל המון סיבים תזונתיים

* חומוס מכיל כמות רבה של אשלגן 

* חומוס בעל סידן רב

* חומוס מכיל מגנזיום וחומצות פוליות חיוניות

 

אז בפעם הבאה שאתה מעוניין לנגב חומוס מעובד מסופר זול,תשקול זאת שוב!

 ללכת לאכול בחומוסיה לא רק בשביל הטעם והאיכות,אלא בשביל הבריאות!

אכלת חומוס היום? אם לא, זה הזמן לנגב!